DADO Macramé MENYASSZONYI CSODARUHÁK Olaszországban, a Milano Bridal Weeken

Milyen volt egyetlen magyar kiállítóként jelen lenni a Milano Bridal Weeken? Pongrácz Dóra interjúkérdéseire adott válaszaimat olvashatjátok…

Az egész rendezvény alatt úgy éreztem magamat, mintha egy film főhőse lennék. A békéscsabai lány, akit a 6 év alatt megkötött több ezer vagy százezer vagy millió csomó Milánóig repített…”

Mutasd be a márkádat!

Az idén 6 éves DADO • macramewonders az első hazai márka, amely macrame menyasszonyi és alkalmi ruhák alkotására specializálódott. A kézi csomózás és kézi varrás újhullámos fúziójával készülő fonalruhák több 1000 csomót rejtenek.

Minden egyes részletet én (Dénes Dalma) készítek és hiszem, hogy az igazi varázslat ebben rejlik. Ezért kisszériában, limitált darabszámban alkotom ruháimat.
És ezt a jövőben is így tervezem folytatni.

Alkotói pillanatok // Fotók: Szatai Judit

A márkára jellemző, hogy a kollekciók és a termékek gondosan kitalált kreatív koncepciók alapján kerülnek megtervezésre és elkészítésre, amit mindig kísér egy „útravaló” / üzenet és sajátos vizuális világgal megálmodott fotó, videóanyag, hangulat is, mely a tervező egyedi látásmódját és reklámszakmai hátterét tükrözik. Ezek adják a márka esszenciáját.

Számomra az egyik legfontosabb szempont a munkák során, hogy az idő nem számít! Lassan dolgozom és egy ruha vagy termék annál szebb lesz, minél több időt töltök el vele. Ha nem nem megyek azután a trend után, hogy a cél, hogy a futár minél hamarabb kiszállítsa a megrendelőnek a kérését…
Időbe tellett, mire meggyőztem magamat, hogy az én esetemben nem hátrány, ha lassú vagyok, épp ellenkezőleg. Az én munkáim szépségének egyik titka, a lassúságban rejlik.”

Minden egy kézben • tervezéstől a megvalósításig // Fotók: Szatai Judit

Modern, bátor, extravagáns ugyanakkor egy nagyon harmonikus, kifinomult, letisztult stílus hatja át a kézzel csomózott csodákat.

A ruhákon túl saruk, kiegészítők, kisebb dekorelemek és egészen extrém dekorok, installációk rendelésére is van lehetőség akár webshopon keresztül, akár a Wedding Showroomban.

Milyen történésekre vagy a legbüszkébb a márkád indulása óta?

1. Fonalruha rendelő csajok és a menyasszonyok

Minden egyes olyan női megrendelőmre büszke vagyok, aki bevállalta valamelyik ruhakreációmat! De főleg a menyasszonyaimra, hogy bizalmat szavaztak az én extrém munkáimnak életük legfontosabb napjára. Az egyik legnagyobb elismerésnek élem meg az ilyen jellegű, bennsőséges feladatokat. És hatalmas büszkeség a visszajelzésük, azok a gondolatok, amiket megosztottak velem a nagy nap után, hogy hogyan érezték magukat a ruhában, vagy hogy mennyire elvarázsolták a ruhában a vendégeket. Valamint felejthetetlen pillanat számomra minden közös próbaalkalom a lányokkal. Az, hogy eddig mindenki boldog, könnyes szemekkel távozott!

Egyedi tervezésű, megrendelésre készített macramé menyasszonyi ruha • Az egyik kedvenc munkám // Fotók: Szatai Judit , Modell: Lengyel Viktória

2. Jelmeztervezés a dot.Consla társulatnak

Életem legmeghatározóbb élményei közé tartozik, hogy a dot.Consla kortárs-salsa tánctársulat számára jelmezeket tervezhettem és készíthettem egy darabhoz. Ekkor alkottam meg az első férfi macramé kreációimat. Hihetetlen élmény volt a munkafolyamat, teljesen más energiák járták át a műhelyt. Mivel pici korom óta életem szerves része a tánc és rendelkezem kortárstáncos végzettséggel, valamint egykor magam is táncoltam a Bethlen téri színház színpadán, így szavak nincsenek arra, milyen élmény volt látni az előadást. Ahogy a táncosok életre keltették a saját kezeim által készített jelmezeket azon a színpadon, ahol egyszer én is táncoltam, majd együtt meghajolni a közönség vastapsa előtt…

Kulcsfontosságú szerepe volt a munkában annak, hogy táncos tapasztalataim révén 100% tisztában voltam azzal, milyen mozdulatsorokat kell kibírniuk egy fonalruhának egy kortárs darabban.”

A dot.Consla társulattal DADO macramé táncjelmezekben; ruhák véglegesítése a próbateremben // Fotók: Bobál Katalin, Heizer Mónika

A táncos performance során szembesültem először azzal, mennyire „strapabíró” lett az alkotásom. Több olyan rejtett technikai újításom volt a jelmezek készítésekor, ami más munka esetén lehet nem jutott volna eszembe, viszont rengeteget hozzátett a márka fejlődéséhez.

3. Bridal Fashion Show élmények és a Milano Bridal Week

Továbbá minden egyes Bridal Fashion Show életreszóló élményt nyújtott eddig számomra. Amikor egyszerre látod 8-10 modellen a kreációidat, megelevenednek a papírra vetett karakterek és a meghúzott, varrt csomók… Minden alkalommal meghatódom, amikor meghallom a zenét és próbálok kukucskálni a háttérből, hogyan sikerül az a pár perc.

És hát természetesen a legbüszkébb arra vagyok, hogy idén áprilisban kiállítója lehettem a Milano Bridal Weeknek…

AMARE kollekció bemutató finálé és a Milano Bridal Week kiállítói falán // Fotók: Aurora Studio, Tóth Kitti

Mesélj az olaszországi rendezvényről!

A Milano Bridal Week – vagy másnéven Sí Sposaitalia Collezioni már 1982 óta megszervezésre kerül minden évben.

Kifejezetten B2B, trade rendezvény az esküvőszféra szakembereinek, érdeklődőinek számára – divatbemutatókkal, kerekasztalbeszélgetésekkel, interaktív programokkal és egyedi, szelektált kiállítókkal, több ezer látogatóval.

Az idei rendezvény 2024. április 5-8 között zajlott, Milanoban az Allianz MiCo épületében kb. 200 kiállítóval.

Irány a Milano Bridal Week expedíció – Induláskor, izgatottan Apukámmal • Rengeteg macramé és dekorelem az autóban

Hogy kerültél be a válogatásba?

A rendezvényre a „hagyományos” bridal márkákon, kategórián túl az idei évben először egy teljesen új szelekcióval is készültek a szervezők „Unconventional Pop-up” néven. (Kattints a UP márkák listájáért)

A céljuk az volt, hogy lehetőséget adjanak a megjelenésre azoknak a „kevésbé ismert”, különleges niche-vel bíró, kisebb feltörekvő márkáknak, akik újító, egyedi alternatívát nyújtanak a modern, kortárs menyasszonyoknak.

Kb. 200 kiállító volt, 25 országból; de csak 10-12 márka kapta meg ezt a lehetőséget, emiatt is hatalmas megtiszteltetés és öröm volt számomra, hogy bekerültem a szelekcióba. De legfőképp, hogy a divat fővárosában hisznek a ruháimban, abban, amit képviselek és felfigyeltek rám és a márkámra.
Ennél nagyobb elismerést nem is kaphatnék…

A rendezvény előtt és alatt is kiemelt kommunikációt kaptak az Unconventional Pop-up márkái. Szürreális élmény volt a PR eseményt követően a rengeteg olasz cikkben olvasni a nevemet. Tizenvalahány cikket számoltam, aztán már elvesztettem a fonalat… 

Egyedüli magyar kiállítóként a Milano Bridal Weeken // Fotó: Mészáros Máté

Szóval úgy kerültem be, hogy egy teljesen más üggyel kapcsolatosan kerestem meg őket… De arra sem számítottam, hogy azzal kapcsolatosan választ kapok. A „sors keze” küldte a mailemet – mert konkrétan eszembe sem jutott, hogy jelentkezzek, pedig évek óta követem az eseményt. Viszont az üzenetemnek köszönhetően felfigyeltek rám és a munkáimra, ami épp passzolt számukra az új Unconventional Pop-up irányba. Szerveztek egy video meetinget, ahol olaszul megbeszéltük a részleteket a szervezőkkel, de akkor már nem is volt kérdés részükről, hogy ott a helyem. Emlékszem épp Portoban voltam inspirációs úton, mikor a reggeli olasz callra készültem… Nem is pontosan értettem mi történik velem.
Szóval egy szerencsés véletlen volt. (Persze tudjuk, hogy véletlenek nincsenek…)

Hogyan készültél fel? Mire volt szükséged?

Rengeteg időre, de tényleg. Olyan sokrétű volt a felkészülés, hogy egy Projekt Mappal indítottam, hogy minden feladatot egy helyen átlássak és semmi ne maradjon ki. 

Gyakorlatilag a márka indulása óta, azaz 2018 óta gyermeki lelkesedéssel arról álmodoztam, hogy egyszer egy ilyen nívós olasz rendezvényre kijussak a munkáimmal. Egyrészt ezek miatt az álmok miatt is kezdtem el olasz nyelven tanulni 2019-ben. Szóval azt is mondhatjuk, hogy lélekben 6 éve készültem erre.

7 hónappal a rendezvény előtt már tudtam, hogy bekerültem az Unconventional Pop-up szelekcióba, ahová a 10+ márkát választották be.
Bár a mai kiszámíthatatlan világban mindig csak akkor hiszem el, hogy valami tényleg létrejön, amikor már tényleg ott vagyok, de azért tudatosan készülni kezdtem. Kb. fél éves volt a felkészülési procedúra és olvashatjátok is, mi minden tellett ennyi időbe..

Egy valóra vált álom… Sí SposaItalia Collezioni 2024 • Milano Bridal Week – Unconventional Pop-Up, C81-es stand

1. Brand kommunikációs anyagok előkészítése

Újra átgondoltam a teljes márkát, a legfőbb értékeket, hogy tisztán egyértelműen kommunikáljak kint mindent. Brandprezentációt csináltam, rendszereztem a kollekciós fotókat és gyönyörű, egyedi magazinokat, árlistákat készítettem belőlük, szóróanyagokat, névjegyeket, célirányos informatív social media tartalmakat, web aloldalt mobilra optimalizáltan a rendezvényre… Mindent magam készítettem és mindez rengeteg időt, energiát igényelt. 

2. Szakmai nyelvi update angolul és olaszul is

Sok időt töltöttem szakmai nyelvi update-tel, angolul és olaszul is. Rengeteget fordítottam (és nem AI-val!!! :D). A magyar nyelvű anyagokat angolra, majd angolról olaszra. És különórákat vettem az olasz tanárnőmtől, ahol speciálisan készültünk szituációkra. Annyira élveztem és imádtam! Mivel jól ismeri a hazáját, ezért reálisabban látta azt is, mennyire nagy dolog, hogy egy ilyen közegben mutathatom be a munkáimat kint. Rengeteg erőt, bátorítást kaptam tőle. És mindig fülig érő mosollyal jöttem el az órákról.

3. A stand dekoráció megálmodása, megvalósítása

A standom köré szerettem volna igazi hamisítatlan DADO hangulatot teremteni és az új kollekciót kiemelni. Így a színeket, kiegészítő elemeket is ehhez igazítottan találtam ki már év elején. Külön dekor moodboardot alkottam, melyhez megvalósítótársként Fru.Flowers-t kértem fel. Régi álmom volt, hogy Fruzsival dolgozhassak, nagyon szeretem a munkáit! Fruzsi csodás szárazvirágokat, csokrot, fejdíszt, vázákat, gyertyatartókat nyújtott rendelkezésemre. A dekorhoz egyedi szórólaptartót, mappákat és ékszer installációt is festettem, illetve a kollekciós maradék textileket és macramezott üvegeimet is felhasználtam dekoreelemként.

Fru.Flowers Fruzsival a kettőnk fúziós munkája olyan varázslatosra sikerült, hogy a szervezők személyesen is megjegyezték, mennyire szép lett a standom.”

A C81-es stand hangulata // Fotók: Mészáros Máté és Tóth Kitti

4. Social Media oldalak több hónapos előkészítése • angol, olasz posztok

A social media oldalaimat is időben elkezdtem felkészíteni és nem a hazai közönségre fókuszáltam, hanem a külföldi eseményre akár angol, akár olasz posztokkal. Nyilván ez azt eredményezte, hogy a hazai közönséget illetően az eléréseim teljesen lefelé íveltek és az algoritmus nem igazán részesítette előnyben a posztjaimat, hiába volt minden quality… de muszáj volt ezt meglépni és kizárni a távolabbi cél érdekében.

5. Testi-lelki felkészülés

Amikor valami fontos feladat vár rám még erőteljesebben sportolok, mint általában. Gyerekkorom óta életem része a sport és megfigyeltem, hogy sokkal jobban tudok fókuszálni a munkámban, ha edzek. Futás közben például rendszerint vizualizálom azt, amit el szeretnék érni. Szóval sokat futottam, nyújtottam, kibéreltem a tánctermet magamnak, ahol a régi kortárstánc tréningekkel edzettem és emellett edzőtermi funkcionális gyakorlatokra, erőedzésre komoly időt, energiát fordítottam. A táplálkozásra is figyeltem ezalatt (de arra egyébként is nagy gonddal figyelek) amolyan „sporttáplálkozásnak” nevezném, amit folytatok, nem diétának. Rengeteget segített mindez abban az 5 napban, amikor a legjobb formámat szerettem volna hozni, nyújtani. Mind külsőleg, fizikailag és szellemileg. A sport és táplálkozás mellett mentálisan is igyekeztem „összeszedni” magam. Tisztán átgondolni, mit is szeretnék én ebből az egészből kihozni. És hát persze igyekeztem mindemellett pihenni, relaxálni is.

5. Együttműködések: Make-up tippek, „Lélekmasszázs”, Brand illatfelhő a rendezvényre

Fontosnak tartottam, hogy minden mellett az én megjelenésem is méltó legyen a rendezvény színvonalához és konkrét smink koncepcióm volt az esemény minden egyes napjára. Szerencsémre Busi Adriána make-up artist támogatott egy személyre szabott make-up tanácsadással, ahol YSL termékeken keresztül megmutatta, hogyan tudok profi sminket készíteni magamnak és mit érdemes az arcomon kiemelnem. Fantasztikus élmény volt Adrival találkozni és időt tölteni! Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó találkozásunk! 🙂

Hálás vagyok Hausmann Rékának is, aki rendhagyó masszázzsal „rakott rendbe”. Tudjátok, a rengeteg csomó, amit megkötök valahol a nyakam körül szokott koncentrálódni, összegyűlni; a „vállalkozókat övező napi stressz” is ott csapódik le, a kettő együtt pedig elég fájdalmas tud lenni. Ezért konkrétan kb „életmentő” volt Réka kezei között feküdni 1-1.5 órán át. Alapvetően úszással és szaunázással szoktam helyrerakni ezeket a problémáimat, de mostmár biztos vagyok abban, hogy Réka visszatérő vendége is leszek. 

A kezdetektől fogva szoros együttműködésben vagyok a GreenWay Candle márkával, többször készült már DADO illatpermet akár bemutatóra vagy egyedi illatgyertyák, melyekkel a magasabb árkategóriában vásárló érdeklődőimnek kedveskedek. A Milano Bridal Week alatt folyamatosan permeteztük a Greenway Candle márka által, az eseményre alkotott új illatot és így lett teljes a varázslat.

6. Új kreációk alkotása, prezentálásra szánt darabok „felfrissítése”

Nemutolsó sorban pedig természetesen kísérleteztem új kreációk alkotásával is, nemcsak macrame, hanem varrás szempontjából is. És hát a kiállításra szánt darabokat extra gondossággal átdolgoztam, kitisztítottam, minden ruhába egyesével akasztót varrtam, hogy úgy álljanak a vállfákon, ahogy kell…

A kiállítás előtti utolsó estén megálltunk a határnál, mert Apukám konkrétan Békéscsabáról indulva vitt ki Milánóba, így elég sok km-t vezetett már a határig is. Szóval a határon megpihentünk és még a szálláson is este 11-ig varrtam. Ezeket Apa dokumentálta is nektek. 

Boldog varrogatás valahol az Őrségben…

Mesélj a rendezvényre készített kollekcióról!

Teljesen „véletlenül” egy olasz koncepció köré alkotott kollekcióval érkeztem.

Amikor a kollekciót elkezdtem tervezni, készíteni, MÉG NEM TUDTAM, hogy kb. 8 hónap múlva már Olaszországban fogom prezentálni
– (és itt mindig libabőrös is leszek, mikor ez az egész eszembe jut.)
A szervezők sem tudták, hogy épp mivel készülök. Hisz még csak a ruhaskicceknél tartottam, mikor az egész részvétel körvonalazódott…

((Régóta dédelgetett álmom volt maga az, hogy egy olasz ihletésű macramé kollekciót tervezzek (és kezdetek óta cél volt, hogy az olaszok felé nyissam a márkát) Tudtam, hogy egyszer meg fogom csinálni, mert már volt vízióm róla több éve, de amíg nem állt össze, addig hagytam a fiók mélyén és más kollekciókat, koncepciókat hoztam, amik zsigeri szinten jöttek.))

Aztán egyszercsak jött egy szikra és minden összeállt. Épp kint voltam Olaszországban, napoztam egy stégen, amikor jött a mindentvivő kollekció név, ami sodorta az ötleteket magával. Megérkezett az „ötletcunami” szó szerint… 😀 „

Így született az AMARE kollekció. A név egy szójáték, ugyanis az AMARE olasz szó azt jelenti „szeretni”, viszont, ha jobban a mélyére nézünk, felfedezhetjük benne a MARE szót is, ami tengert jelent.

Így fűztem össze a szerelem, a menyasszonyi ruhák világát a tenger világával.

A kollekció egy metaforára reflektál: „A szerelem olyan, mint a tenger”.
Szenvedélyes, romantikus, olykor hullámzó vagy viharos; mégis lehet végtelen…

A kollekció külön „logót” is kapott, ahol az AMARE feliratban a MARE szót kiemeltük egy hullám motívummal. Ezt a párommal közösen alkottuk meg, aki szintén hatalmas támaszom volt most is, mint minden kihívásban.

Az AMARE kollekció ikonikus csomózott szettjei

Hullámokat idéző macramé mintázatok ● Egyedileg, kézzel festett, batikolt tüll szálak és fonalruha ● Napfényben szikrázó tengert tükröző arany, ezüst, türkiz alkalmi szettek ● Halászhálóra hajazó mintázattal csomózott menyasszonyi sellőruha ● Mikro makramézott tengeri állatokkal díszített maxi bridal ruha ● Világító mikro makramé medúza…
és egyéb varázslatos, 100%-ban kézzel készített darabokból áll az új 2024-es AMARE macrame menyasszonyi és alkalmi kollekció, amit több km fonalból és több 1000 csomóból alkottam meg és amelyhez ezúttal az alsószetteket is én magam varrtam.

A ruhák olyan olasz tengerparti desztinációk jegyeit hordozzák és neveit viselik, ahová tervezői szemmel ajánlom viselni a menyasszonynak a kiválasztott darabot és ahol a vőlegénnyel együtt akár az igent is kimondhatják!”

A DADO a kollekcióval arra bátorítja az esküvőjüket tervező párokat: szökjenek meg a tengerhez, szóljon a nagy nap tényleg csak Róluk és kössék össze kettesben életüket!

„Célom, hogy a fiatal generációnak nyújtsak egy modern, extravagáns alternatívát, bemutassam a ruháimhoz illő „esküvői mintát” és olyan új trendekre reflektáljak, mint az Elopement Wedding vagy Destination Wedding, melyekkel én magam is azonosulni tudok.”

Több AMARE szettet is viseltünk a Milano Bridal Week alatt // Fotók: Tóth Kitti

A kollekciót először 2023. októberében a Bridal Fashion Show kifutóján láthatta a közönség, a bemutató zenéje is egy olasz szám modern feldolgozása volt.
A visszajelzések alapján a közönség pontosan azt érezte, amit szerettem volna átadni – és nemcsak a Bridal Fashion Show kifutóján, hanem a Milano Bridal Week alatt is igaz volt.

Számomra ebben a kollekcióban koncentrálódott minden, amit szeretek és örülök, hogy ezt sikerült átadnom.

A kollekció fehér menyasszonyi és színes alkalmi darabjai próbálhatók a Wedding Showroomban.
Hogyan fogadta a közönség a márkádat és a kreációidat?

Őszintén nem tudtam mire számítsak.

És most is könnybe lábad a szemem, ahogy leírom, de óriási sikere volt nemcsak a márkámnak, kreációimnak, hanem annak a kreatív ideanak is, amit a reklámszakmai tapasztalat miatt a kollekciók mögé teszek.

Tátott szájjal, teljes elvarázsoltsággal hallgatták amikor mesélni kezdtem olaszul a kollekció koncepcióját, történetét és döbbenten nézték a kezeimmel csomózott és varrt szetteket. Pláne mikor közöltem, hogy egyébként mindent én magam készítek.
Egytől-egyig mindenki gratulált és csak pozitív élményben volt részünk.

Business pillanatok a Milano Bridal Weeken // Fotók: Mészáros Máté

Egyetlen dolog miatt voltam szomorú…

Sajnos azt éreztem, több elismerést kaptam a 4 nap alatt egy idegen országban, mint a saját hazámban. Ráadásul olyan emberektől, akiktől ez tényleg számít – a számomra legkedvesebb olasz magazinokat, híres fotósokat, az esküvőszférában elismert nemzetközi szakembereket, de még a japán Elle-t is sikerült lehengerelni és a World Bride Magazin is felfigyelt a ruháimra.

A rendezvény során naponta több saját szettet felvettünk, rengeteg fotó, videó készült. Munkatársként ezúttal Tóth Kitti-t vittem magammal, aki velem együtt képviselte a márkát a standnál és emellett minden nap bombasztikus videókkal pörgette fel az oldalunk nézettségét (ki is derült számunkra, mekkora tehetsége van ebben.) Több márka fizetett modellel sétáltatta a ruháját körbe-körbe a rendezvény helyszínén, mégis, amikor mi önmagunkat adva mászkáltunk a ruhákban, több figyelmet, kedvességet, őszinte reakciót kaptunk, mint más. Hihetetlen élmény volt.

Nézd meg a Kitti által készített pár másodperces Reels videókat:

Az első napon kijött hozzánk Mészáros Máté csak azért, hogy extra fotókat készítsünk a helyszínen és Milánó belvárosában. De nemcsak a kameráját hozta magával, hanem olyan bátorítást és pozitív energialöketet is kaptunk tőle, ami hozzásegített minket ahhoz, hogy a következő napokban kihozhassuk magunkból a legtöbbet. Életreszóló élményt örökít meg minden fotója.

Kittivel és Mátéval // Fotók: Mészáros Máté, Tóth Kitti

Mesélj az élményeidről! Miket tapasztaltál? Milyen más kiállítókat vettél szemügyre? 

A standommal szemben épp az egyik nagy kedvencem, Elisabetta Polignano standja állt. Amikor valakit követsz az online térben, aki inspiráló számodra, majd a következő pillanatban ott áll előtted… Hihetetlen élmény volt. Gyakorlatilag testközelből láthattam, hogyan dolgoznak az igazi profik egy csapatban. Az egész team elképesztő szimpatikus és nagyon inspiráló volt. Többen közülük kedvesen átjöttek az én standomhoz, hogy többet megtudjanak a márkámról, teljesen odáig voltak – szuper megtisztelőnek éreztem. Felejthetetlen momentumok. 

Szupercool élmény volt, hogy a Sposi Magazinnal 2 ruhát befotózhattunk. A magazintól már 1 hónappal a rendezvény előtt megkerestek a lehetőséggel. Hihetetlen élmény volt az egész, olaszul telefonálni velük, aztán élőben találkozni, beszélgetni.

Kittivel minden nap a macramé kreációimat viseltük // Fotók: Mészáros Máté

De a White Sposa magazinnal is sikerült személyes kapcsolatba kerülni, még most is előttem van az a hangulat, amikor a kedves hölggyel a munkáimról beszélgetünk, olaszul. Egy álom volt az egész.

Életre szóló élmény volt az is, hogy láthattunk divat bemutatókat is. A Global Bridal House bemutatóit tudtuk megnézni: Modeca, GBS Herve Paris, Libelle és Randy Fenoli menyasszonyi ruháit láthattuk a legjobb helyről. Ráadásul Rendy Fenoli épp az orrunk előtt egy mozdulattal lerántotta a modellről a nagy szoknyát és egy kisestélyit varázsolt a látszólag habos menyasszonyi ruhából.

A standomat még a rendezvény szervezője is megdicsérte. Boldog voltam, hogy a 200 kiállító mellett sikerült jó benyomást keltenem és emlékezetessé varázsolnom a világommal azt az 5 nm-t.

Valamint… a kiállítás minden napján szinte csak az olasz nyelvet használtam, amit nagyon-nagyon élveztem; főleg, hogy rengetegen megdicsérték azt, ahogyan beszélek – és ezért nagyon hálás vagyok a tanárnőmnek és ez az ő érdeme, sikere is! De nyilván rengeteg munkám is van benne.

Mi tetszett az egészben?

A jelenlévő emberek hozzáállását és viselkedését emelném ki, ami mély benyomást hagyott bennem.

Profizmus, tisztelet, kedvesség, rend, figyelem, nyitottság ugyanakkor utánozhatatlan lazaság. Nemcsak a megjelenés stílusos, hanem a viselkedés is! Őszinte elismeréssel voltak egymás iránt és egymás munkái iránt mind a kiállítók, mind a rendezvényen megforduló szakemberek.”

Az egész rendezvény alatt úgy éreztem magamat, mintha egy film főhőse lennék. A békéscsabai lány, akit a 6 év alatt megkötött több ezer vagy százezer vagy millió csomó Milánóig repített…

és aki nem kívánhat ennél többet és jobbat… (najó, max további kedves magyar és olasz, külföldi ügyfeleket :))

A csomók Milánóba repítettek // Fotó: Mészáros Máté

Milyen tanácsokat adnál azoknak a márkáknak, amelyeknek még nem volt lehetőségük ilyen rendezvényen részt venni, de szeretnének?
  1. Kezdjétek el időben a felkészülést!
  2. Szervezzetek magatok köré egy jó csapatot, aki támogat az út során!
  3. Legyetek bátrak, adjátok Önmagatokat!
  4. Tisztelettel és türelemmel forduljatok mindenki felé!
    (Erre muszáj felhívnom a figyelmet, mert itthon kihalófélben sajnos, hogy az emberek egymás iránt tisztelettel legyenek, szépen beszéljenek, ne irigykedjenek… és ez egyáltalán nem volt „trendi” odakint. Sőt!)
  5. Éljétek meg a pillanatokat!

Tervezőként fontosnak tartom, hogy én magam is szeressem viselni és viseljem a ruháimat, bebizonyítsam hordhatóságukat // Fotók: Mészáros Máté

Mik a terveid a jövőre a rendezvényen való részvétel után? Milyen utat tervezel a márkádnak? Szeretnél visszajönni, mint kiállító jövőre is?

A rendezvény új lehetőségeket nyitott meg számomra és a márka számára, nagy hatással volt a gondolkodásmódomra, látásmódomra, megerősített a korábbiakban felvázolt jövőképemben. A fókusz egyértelműen a külföldi ügyfelek kiszolgálása, kapcsolatok ápolása lesz a következő időszakban, ha kell emiatt lemondok akár a hazai közönség kiszolgálásáról.

Nem tartom valószínűnek, hogy újra részt vennék a rendezvényen, mert úgy érzem ezt az élményt nem tudnám felülmúlni, illetve nincs létjogosultsága még egyszer részt venni… aztán sose lehet tudni…

Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott az út során, de legfőképpen (már írhatom így is) barátnőmnek, Tóth Kittinek, aki minden nap velem volt a standnál, segített a feladatokban és fantasztikus személyiségével, hozzáállásával, vidámságával mindig képes volt pozitív élményt varázsolni. És végtelenül hálás vagyok az Apukámnak, aki több ezer km-t vezetett azért, hogy megvalósulhasson ez az álom! Köszi Apu a reggeli kávét, croissant és a felejthetetlen pillanatokat! Életünk kalandja volt!”

Görgess lejjebb a további képekért!

MILANO CREW

Designer: Dalma Dénes
Brand: DADO • macramewonders

Stand managing: Dalma Dénes, Kitti Tóth, Lajos Dénes
Stand decor: DADO x Fru.Flowers
Stand scent: Greenway Candle

Reels Videography: Tóth Kitti • kittusca
Photography: Máté Mészáros • Jazzed by Matt
Make-up Support: Adriána Busi
Soul Massage: Réka Hausmann 
Prints, Rollup, Flyers, Pricelists: thanks to my Family

Köszönöm szépen ezerszer is mindenkinek, családtagnak, barátnak, vásárlónak, alkotótársnak, követőnek a támogatást, amit kaptam ehhez a csodálatos mérföldkőhöz!

A végtelenbe és tovább…

Sok puszi és ölelés:
Dalmi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük